Гавра! Лекарка от Спешна помощ разкарва жена с инсулт по магазините

Редакторска плесница

 

 

„Чакай, пиленце! Чакай, котенце, да изпуша една цигарка” – с тези думи лекарка спокойно отлагала указването на първа помощ на жена с инсулт и откарването й в болница.

 

 

Дъщерята на 66-годишната Лидия Кьосева разказва за недопустимото лекарско отношение на лекарка от Спешна помощ, която буквално се гаврела с пациента. Историята звучи нелепо като в пародиен филм, но отговаря изцяло на истината, пише „Стандарт”. Макар днес вече лекарката да е уволнена, проблемите в Спешна помощ не са се решили.

 

 

Кафенце, цигарка, малко шопинг и едва тогава ще си свършим работата

 

 

Една обикновена шивачка, от която не зависи ничий живот, не би си позволила да отиде на шопинг през работно време, а някои дори не си позволяват цигара. Д-р Диана Радева от Центъра за спешна помощ в София обаче не се притеснява, че животът на един човек е в опасност и всяка загубена минута може да нанесе трайни увреждания.

 

 

Калина Кьосева звъни на 112, когато майка й изпада в безсъзнание. Обяснява, че вероятно е получила инсулт и оттам й казват, че ще пратят линейка. Реанимобилът пристига едва след 40 мин. Д-р Диана Радева също не бърза. Първо моли за едно кафенце, после и за цигарка и посяда на приказка. Притеснената до припадък дъщеря припира лекарката да качат майка й в линейката. „Чакай, пиленце! Чакай, котенце”, спокойно й говорела д-р Радева, докато й обяснявала колко ниски заплати взимат и любопитствала колко струват ботушите на Калина.

 

 

Когато лекарката разбрала, че Калина работи в Националния киноцентър, очите на д-р Радева светнали. Тя започнала да обяснява как винаги е искала да бъде актриса и молила момичето да й уреди снимки.

 

 

Безумието не спира дотук. Когато лекарката най-сетне склонява да тръгнат към болницата, решава, че пътьом трябва да си плати сметката към Мтел. Майката на Калина е неадекватна, видимо зле е и има нужда от спешна лекарска помощ. Лекарката обаче се бави и когато Калина слиза от линейката, за да я потърси, я сварва да мери дрешки в магазин!

 

 

Слава богу, когато откарват майка й във ВМА, лекарите там се отнасят адекватно и спасяват майката. Това обаче далече не е единственият нелеп случай.

 

 

Смърт

 

 

Заради забавянето на Спешна помощ, много хора не са могли да бъдат спасени, както майката на Калина. В Разлог жена загина при катастрофа заради грешно подаден сигнал от 112 на Спешна помощ. 40-минутното забавяне струвало живота на пострадалата.

 

 

2-годишно момиченце от София умира в ръцете на личната си лекарка, заради 30-минутно забавяне на линейката. Детето е можело да бъде спасено.

 

 

Лекар от Спешна помощ в София дава грешна диагноза „грип” на 50-годишен пациент с инсулт. Мъжът по-късно е приет в болница, но вече в много тежко състояние. Умира!

 

 

Случаите са още много. И не можем да оправдаем грешките с ниските заплати. На който не му харесва, да си ходи! А не да убива хора!

 

 

Стела Йорданова

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си