Мария Калас отслабва 40 кг за година с йодна диета

Богинята на операта се хранела по списък, започнала режима заради мъжете си
Мария Калас е най-прочутото сопрано в историята на световната опера. На 16 септември се навършиха 45 години от нейната кончина.
В края на 40-те и началото на 50-те кариерата на оперната дива е в апогея си. Тя вече е превзела Америка, където е родена в семейство на гръцки емигранти, и славата й започва да се носи из Европа и най-вече из Италия – родината на операта. В сянката на големия успех обаче се спотайва нейният голям кошмар – наднорменото тегло. По онова време, през втората половина на 20-те си години, тя тежала точно 108 килограма. Пръв й го казал тогавашният й съпруг – Джовани Менегини, по-възрастен от нея с 27 години. Далеч по-брутален бил големият кино и театрален режисьор и неин близък приятел Лукино Висконти, който просто заявил, че няма да работи с нея, ако не отслабне с поне 30 кг. Така под натиска на мъжете започнала нейната битка с килограмите, пише Ретро.
За една година тя отслабнала с цели 40 кг. Според биографите – най-мъчителната година в живота й, в края на която Калас изглеждала зашеметяващо. Случвало се дори тя да готви, но да не яде. Още в онези години плъзнал слухът, превърнал се в легенда, че всъщност огромната загуба на теглото певицата постигнала с истински терористичен акт спрямо собственото си тяло – умишлено поглъщане на тения. Истината е, че тя години наред се лекувала от тения в стомашно-чревния тракт, но според нейни биографи тя се е заразила неволно, защото обичала да яде месото алангле, а е отслабнала толкова бързо и драстично с тайнствена диета с йод. Веществото стимулира функционирането на щитовидната жлеза, отговорна за регулирането на метаболизма на тялото ни.  

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си