Мистерия! Какво се случи с чалга звездите на 90-те?

 

„Ох, банана, ах, банана”, „Омайна лунна нощ е, аз искам още, още”, „Зелено, зелено, щом всичките пари са ти в зелено, зелено…” – тези рефрени ще останат в историята, като култовото начало на родната чалга.

 

 

Мнозина от нас с усмивка си спомнят за „майките” и „бащите” на фолка в зората на демокрацията, когато баровците с дебели вратове бяха на мода, а мутресите пееха по кръчмите.

 

 

Луна, Ина, Кати, Орхан Мурад, Илиян Михов-Баровеца Сашо Роман и много, много други се изпариха, сякаш никога не са съществували.

 

 

Отлетели пеперуди

 

 

„Волната пеперуда” Кати, която бе откритие на Виктор Касъмов от „Ара” потъна в забвение, въпреки хитовите 6 години, през които не слезе от сцената. „Пеперуда”, „Омайна нощ” и още и още касови парчета се помнят и до днес, но не и изпълнителката им. Още в силните си години Кати споделила, че мечтае да пее до 30 години, след което да създаде семейство, писа „Галерия”.

 

 

Така се и случи. Кати спря да дава интервюта, като наскоро бе забелязана на годишнината на „Ара” с издути устни и плашещи други корекции.

 

 

Звездата на Кати навремето изгря заедно с тази на певицата Ина. Помните ли я? Изпълняваше хита „Зелено, зелено”, любим на всички мутреси, заедно с „Голям и дебел” и „Цуни-гуни”. Ина вече има две деца, а съпругът й е в системата на МВР, така че липсата на интерес към чалгата е разбираем.

 

 

Сани, изпълнителката на „Ох, банана”, ще се запомни и с парчето „На геврека дупката”, когато текстовете към песните следваха принципа от „Глупав по глупав. После Сани се омъжи повторно, но и този брак не просъществува. По последна информация се занимавала със салон за красота.

 

 

Именно в него е била забелязана и Луна, която за разлика от Кати, днес не страни от медиите. Но май те странят от нея… Изпълнителката на „Тук-там, тук-там” наскоро бе дала интервю за жълт вестник, пред който заклейми Глория и Преслава и се провъзгласи за най-добрата чалга певица.

 

 

Черни ангели

 

 

„Бащите на чалгата” също дадоха път на по-младите и се изпариха. Култовата песен „Мой ангеле” обаче и до ден-днешен разплаква мъжете. Сашо Роман не е съвсем отстъпил от чалгата. Той обаче предпочита да пее по кръчмите, вместо по телевизията.

 

 

На същия принцип е и Орхан Мурад, чиято „Обичам те още” разплаква не само мъжете, но и жените. Певецът може да бъде видян в някоя от кръчмите на Асеновград, където с носталгия изпълнява старите си парчета.

 

 

Илиян Михов – Баровеца, станал популярен с едноименната песен, днес се е задомил и се опитва да пласира сина си Станислав във фолк средите. Засега безуспешно.

 

 

Но няма какво да ги жалим. Такъв е животът. Както казва Шишо Бакшишо: „Днеска си тук, утре те няма”.

 

 

М. Грозева

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си