НЕЧОВЕШКО! 11-годишната Мария убита от лекари? (ПОКЪРТИТЕЛНА ИСТОРИЯ)

Редакторска плесница

 

 

Когато стигнем дотам, че да плачем и да се молим на лекарите да не пият кафе, а да спасят умиращото ни дете, държавата ни е за затвора. За съжаление, това безхаберие все по-често се среща, а пациентите са безпомощни в ръцете на пияни, некадърни и безочливи „светила” в медицината.

 

 

Такъв е случаят с 11-годишната Мария Калинова от Видин, която без време напуска този свят заради лекарска небрежност, писа „Всеки ден”.

 

 

Мамо, не мога да дишам

 

 

Тези думи не спира да повтаря малката Мария на 24 май, когато родителите й я завеждат във Видинската болница Света Петка. Детето диша трудно, души се, а доктор Валентина Траянова с пренебрежение и след елементарен преглед със слушалки констатира, че Мария е с вирус. Изписва й капки за нос и я отпраща, въпреки настояването на родителите да се направят по-обстойни изследвания.

 

 

На следващия ден детето се влошава и майката и таткото се връщат във Видинската болница. Там д-р Жоро Борисов поставя нова диагноза – пневмония. Но отново не назначава изследвания, не взима дори кръв. Когато започва лечение с вливания на медикамент, Мария вече не може да диша. На място идва шефът на детското отделение Пламен Филипов, а детето е с кислородна маска.

 

 

Родителите са пред истерия, настояват детето им да бъде откарано в София, но от Видинската болница отказват, защото нямали връзка. Така минават няколко часа, докато в крайна сметка линейка тръгва към столицата заедно с Мария. И тук идва поредният потресаващ момент. По пътя лекарите се сещат, че са забравили да вземат реаниматор, който е задължителен в такива случаи. Връщат се обратно, защото Мария е спряла да диша!

 

 

Във Видинската болница се оказва, че детето всъщност диша, но едва. Решават да тръгнат втори път с линейка, но реаниматорът Лъчезар Блажев, по неясни причини, отказва да се качи. Минават часове, откакто родителите са поверили живота на детето си в ръцете на видинските лекари.

 

 

В крайна сметка тръгват с втори реаниматор – Станислав Петков, който обаче е

 

 

ПИЯН!

 

 

Петков започва да влива течности в тялото на Мария, но по пътя детето спира да диша. Умира! За съжаление, в София само констатират смъртта й.

 

 

Установяват и друго. Че детето през цялото време е било с бъбречна недостатъчност, а медикаментите, които са му вливали, са го убили! Накарали са сърцето на Мария да спре!

 

 

Петима лекари са разследвани за небрежност, а Видинската болница може да остане без лиценз, ако се докаже вина.

 

 

Това, разбира се, няма да върне малката Мария. Но може да предотврати други подобни УБИЙСТВА. А може и да остане в историята като поредният случай, в който лекари-убийци си измиват ръцете от кръвта и продължават напред.

 

Стела Йорданова

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си