Нека всички заедно се ИЗПЛЮЕМ на благотворителните каузи

 

Редакторска плесница

 

 

Плюя на благотворителните каузи! Толкова пошли и безсмислени са, че чак ми идва да организирам Фейсбук група „Нека всички се изплюем на благотворителните каузи”. Само че няма да събирам SMS-и от и без това бедните български душици, а ще дарявам всички измамници с цветущи и звучни български псувни. Последната капка на търпението ми бе изчерпана от двамата мошеници, които поругаха паметта на шестте загинали деца в катастрофата в Симеоновград.

 

 

В памет на загиналите деца?

 

 

Българските Бони и Клайд решиха да припечелят някой лев на гърба на опечалените семейства, като създадоха Фейсбук група за набиране на средства. Теодор Тодоров и Полина Иванова се представили за журналисти от радио „Фокус” и примамили над 7000 души да се присъединят в групата им. “Да помогнем на семействата на загиналите в Симеоновград деца. Изпратете дарителски есемес на номер 1971 с текст “haskovo”. Да покажем, че можем да сме единни в трагедията и да помогнем на семействата им. Благодарим за вашата подкрепа! Един лев може да значи много!” – това гласял призивът на самозванците.

 

 

Не е ясно колко шарани са лапнали въдицата, но със сигурност парите не са стигнали до семействата на загиналите. Нещо повече – стойността на един SMS не е 1 лев, както пише в призива, а над 4 лева.

 

 

Гаврата е непростима! Милиони българи страдаха заедно със семействата на опечалените и плакаха с тях, докато други умуваха как да им съдерат кожите от гърба.

 

 

Кауза пердута

 

 

Много сме ревливи ние, българите. Доверчиви. Все страдаме, дълбоко изживяваме мъката на другите. Наивни сме, пък щом чуем думата „кауза” и скачаме с рогата напред. Ще спасяваме света!?

 

 

Българската благотворителност е кауза пердута! Измамниците от Хасково са капка в морето. Каква част от вашето левче според вас отива по предназначение? Каква част от дарените пари реално стигат до хората в нужда? Дори прословутата и „чистосърдечна” кауза „Българската Коледа” не е особено законна, стана ясно наскоро. Пълна мъгла е как се определя на кого да се помогне, кой да вземе парите, как да бъдат изразходвани. Появиха се и съмнения за задкулисни търговски игри.

 

 

Ама нищо, де! Вие дарявайте! Дарявайте си изплаканите левчета, подмолно измъкнати от сълзливи рекламни кампании. Нали е за каузата? Или май е за наше успокоение? Да си отдъхнем, че сме помогнали, макар и с малко на нуждаещите се.

 

 

Е, плюя на тази помощ! Крайно време и вие да плюете! Нали сме „За” каузата? Подкрепете тогава тази – „Нека всички заедно се ИЗПЛЮЕМ на благотворителните каузи”!

 

 

Милослава Грозева

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

3 thoughts on “Нека всички заедно се ИЗПЛЮЕМ на благотворителните каузи”

  1. Само злобеете бе хора!Погледнете се себе си преди да съдите другите.Българинът е известен със съпричастността си и благородството си,а не със зависта и злобата!Знаете ли, колко деца наистина се нуждаят от всяко левче което е отделил отрудения човечец понеже е с голямо сърце?Знаете ли,колко струва едно лечение в чужбина на децата които тук държавата и фонда ни за лечение на деца обричат на живот в количка,а там им дават шанс за пълноценен живот?Знаете ли ,колко е тежко да се молиш на хората,да чукаш от врата на врата за някой лев ,за да помогнеш на детето си?Незнаете!Знаете само Вие да сте добре,пък другите кучетата ги яли!Е аз пък плюя на такива хора като Вас!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си