Първият бг космонавт: НЛО ще кацне първо в моя двор!

„И сега бих участвал в експедиция до Марс! Преди години първата жена космонавт Валентина Терешкова заяви, че е готова да лети до Червената планета с еднопосочен билет. Предполагам, че тя се шегуваше, защото такова нещо не бих поискал нито за себе си, нито за когото и да било. Е, бих тръгнал, но ще искам да се върна.” Това каза дни преди 82-ия си рожден ден първият бг космонавт Георги Иванов.
Според него човечеството трудно ще преодолее космическата радиация в междупланетното пространство. „Пътуването до Марс в едната посока е година и нещо. Т.е. човек трябва да се учи поне три години да живее в среда с продължителна безтегловност и опасна радиация, от която – за щастие, земната магнитосфера ни предпазва”, каза Иванов.
Според него Марс и сега се изследва. „Става с автоматични апарати, които кацнаха на повърхността, и чрез тях откриха вода, а може би има и кислород. Но на Луната трябва да е първата колония на земляните, тя е близо до земята. И сега има проекти за създаването на постоянно обитаеми от хора космически станции. Това вероятно ще се осъществи в близките години, а Марс ще бъде следващата крачка”, смята Иванов.
Железният мъж, както наричат още първия български космонавт, разказа смешна случка отпреди няколко дни, пише „България днес”: „Живея в къща край Банкя. Един ден писателят Димитър Делян и внучето му ги срещам. „Искаме да видим НЛО и се разхождаме”, ми каза той. Поканих го у дома да пият по един чай. Влязохме вътре, заговорихме се за летящи чинии и аз им казах: „Слушайте, ако извънземни дойдат тук, първо на мен ще се обадят, щото знаят, че съм ги посещавал. А аз веднага ще ви звънна да дойдете. Ще ми кацнат в двора”, с усмивка разказва големият ни космонавт.

HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани