Родни звезди на нож: Абсурд е да има сменящи се премиери, пълни глупости

В една календарна година да има по двама министър-председатели у нас искат да предложат като джентълменско приглашение сегашните политически сили на България. А именно: като минат 6 или 9 месеца, действащият премиер да предава щафетата на следващия и да става негово вице.
”Това са пълни глупости!”, възкликна пред ”България Днес” по повода актрисата и певица Нона Йотова. Съвсем същото мнение, както и че това е ”пълен абсурд” споделиха с нас и колежката й Стефания Бобчева и фолкфурията Емануела.
Заради партиите, не заради правителството сме на този хал според Емануела ”Джентълменско споразумение може да има само между джентълмени!”, каза още Нона Йотова, цитираща юристката Татяна Дончева, и допълни: ”Както и лидерски срещи могат да се провеждат само между лидери. Не виждам хората да приемат насериозно това предложение. Мисля, че българските политици никога досега не са имали по-нисък рейтинг. И с всички избори това се потвърждава, защото все по-малко хора гласуват. Аз, например не съм гласувала от 2 години и накрая ще ме принудят да дам гласа си за партия ”Възраждане”, гневи се половинката на бившия МВР министър Богомил Бонев.
Политиците само се дърлят и не предлагат нищо, казва Йотова ”Поне за мен това не върши никаква работа и не виждам кое му е джентълменското! Докато единият оправи бакиите на предишния, трябва да го сменят”, споделя актрисата София Бобчева, според която министър-председателят трябва да е на власт 4 години. ”Но! Ако след първия си мандат е много успешен, макар да не съм виждала такова нещо скоро, да му се даде шанс и за втори, но не и повече! Защото дълго стоящите отначало правят нещо много хубаво, а после почват нищо да не правят”, смята екранната Рени от ”Стъклен дом”.
 
Не съм фен на тази идея, категорична е София ”Направо в коша” хвърли управниците ни фолкпевицата Емануела с думите: ”Не мисля, че подобно предложение е адекватно! И едва ли ще има толкова много хора, които да управляват държавата ни през 6 месеца. Особено като гледам как младите напускат държавата ни. А тя ще се оправи с патриотични, млади и интелигентни хора, които искат да живеят в България и се интересуват от ценностите й повече, отколкото интересите на Европейския съюз и Америка!”. Тя счита, че е хубаво да имаме един премиер за 4 години, който да води нещата по схема. ”Иначе ще се разбърка цялата система, без значение от причината за този план”, допълва мисли певицата на 2008 г. в жанра Емануела.
Писателят Владимир Зарев: Така ще могат да се контролират
Писателят Владимир Зарев е категоричен, че хубавото на такива ”въртящи се” кабинети е, че ще се контролират един друг, защото поравно носят отговорност.
Корупцията в държавата е основният ни проблем, смята Зарев ”Има един виц за шопа, който видял жираф в зоологическата градина и казал: ”Такова животно нема”. Дай Боже този път да го познаем жирафа!”, обнадежден е авторът романа ”Процесът” Зарев и добави: ”В момента е едно безумие, в което заместник главният прокурор иска да съди главния прокурор. Но мисля, че е добре да има кабинет и да се решат най-накрая проблемите на хората и цялата тази безумна инфлация да спре. Ако обаче политическите сили се обединят, грабежът ще продължи в още по-големи мащабиУ”, убеден е той.

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

1 thought on “Родни звезди на нож: Абсурд е да има сменящи се премиери, пълни глупости”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си