Тъпчете козунаци за 10 лева и мълчете! Воистина МЪЛЧЕТЕ!

 

Редакторска плесница

 

 

Мълчанието на агнетата по Великден този път ще се замести от мълчанието на българите. За радост на природозащитниците агънцата тази година ще си блеят още дълго време, а няма да мълчат по трапезите.

 

 

Скъпи ни идват тази година!

 

 

Тази година българите сме поели ролята на агнетата – мълчим, защото ни отрязаха главите! С цените на пазара буквално ни ЗАКЛАХА.

 

 

Но мълчи сърце! Мълчи и тъпчи!

 

 

Тъпчи козунак от 10 лева килото,а ако не ти стиска – купи си от 1,99 лева – с консерванти, оцветен с жълта боя и убийствено вреден. Да, такова е положението у нас – или умираш от глад, или умираш, защото ядеш евтини боклуци. А народът си мълчи и робски търпи! Защото смята това за нормално – около Коледа и Великден цените винаги се раздуват – защо да се бунтуваме?! Ще си мълчим!

 

 

За Бога, братя, не купувайте!

 

 

От 1,50 до 10 леваварират цените на козунаците. Разбира се, този от 10 лева е лукс, който малко семейства могат да си позволят. Той е с парченца шоколад, стафиди и локум, опакован в картон – да ти е жал да си го хапнеш.

 

 

Този от 1,50 лева пък дори не е направен от яйца – в него има яйчен меланж, а за да изглежда жълтичък, го мажат с боя! Тази боя, естествено, е супер вредна, но пък и без това козунакът е пълен с E-та. Ако не ви довърши жълтата боя, то E-тата ще ви разболеят от рак.

 

 

Но мълчете си! Както каза министър Мирослав Найденов – като ви е скъпо, месете си сами козунаците!

 

 

Не че нещо, ама за да си омесим сами хубав козунак, ни трябват поне 4 яйца. А с тия цени от 0,50 стотинки едното – къде ще му излезе краят?! Ама ще кажете – те намалиха цените на яйцата!

 

 

Проста сметка обаче показва, че дори едно яйчице да струва 0,30 ст., заедно с останалите продукти за козунака като прясно мляко, захар, олио, брашно, мая и бутер, общата стойност на домашния десерт е минимум 4 лева. Е, за това ли изгорихте толкова ток?! Я, по-добре си купете евтиния боядисан козунак за левче от магазина, та да ви е мирна душата! И си мълчете!

 

 

Заблеяло ми агънце!

 

 

Ами агнешкото? 14 лева е средната цена на килограм агънце,макар министър Найденов да бе обещал 12 лева за килограм в магазините при 6 лева за килограм кланична цена. Ама нищо! Сега за 2 лева проблем ли ще правим?!

 

 

По-идиотското в случая е, че това „крехко агънце” е на има-няма 15 години! Наскоро фермери алармираха за тази измама от страна на търговците, но кой да нададе вой?!

 

 

Тъпчете от дъртото престояло „агнешко” на 15 години за 200 лева и мълчете!

 

 

ВОИСТИНА МЪЛЧЕТЕ!

 

 

Стела Йорданова

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си