ЗА и ПРОТИВ кървавите зрелища – шоу или варварщина? (СНИМКИ)

Счупен нос, пукнати ръце, скъсани мускули и извадени рамене… Това е обичайна гледка в ММА боевете, известни по цял свят. В България родните мачовци не отстъпват по мъжество и сила на световните бойци. Но докато за едни това е естествен начин да освободи напрежението, за други е варварщина и нечовешко.

 

 

Шоу ли е това или варварщина? Защо е хит в цял свят и защо много млади момчета са фенове на боевете?

 

 

ЗА

 

 

MMA боевете (от английски mixed martial arts – смесени бойни изкуства) се организират зрелищно у нас и по цял свят. Това не е случайно. Кървавите сблъсъци, липсата на каски и други предпазни средства повдигат чувството на сила и смелост у мъжете. Само един истински мъж може да разбере тръпката от участието в ММА боевете. Почти същата тръпка изпитват и в публиката – да гледаш на живо кървави свободни спортове вдига адреналина до небето.

 

 

Т.е. ММА боевете не се организират за пари. Или поне не само за това. Освен че те учат на техника в бойните изкуства, те дават и някаква неописуема наслада. Тръпката е описана много точно във филма „Боен клуб” с Брад Пит. На ринга бойците се чувстват богове, независимо какви са в ежедневието – боксьори или зъболекари. „В теб се събужда спартанското, древното чувство на превъзходство, на жажда за кръв”, описват бойците.

 

 

ПРОТИВ

 

 

Като изключим факта, че на ММА боевете присъстват жени и дори малки деца, които гледат кървави насилия, в самата жажда за кръв има нещо извратено. „Възможността да пребиеш даден човек, без да те съдят, ти доставя удоволствие”, разказва един от „героите”.

 

 

Тези хора имат склонност не само към насилие, но и към мазохизъм. Те обичат да причиняват болка, и да им причиняват болка. ММА боевете не само показват насилие – те го насаждат – у бойците, у публиката, те произвеждат насилие.

 

 

Какво е вашето мнение за кървавите зрелища – ЗА или ПРОТИВ?

 

 

Стела Йорданова

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си