Зловещо! Превръщат България в гробница за самоубийци

Редакторска плесница

 

 

Над 11 000 самоубийци в България за 10 години. Това прави по хиляда души на година, или по трима – на ден. Страната ни се води шампион по успешни самоубийства в целия свят. 12-и сме по смъртност вследствие самоубийства сред всички нации по света. Посягаме на живота си от люлка до гроб – и деца, и възрастни си слагат въжето. Всеки ден по едно дете прави опит да се самоубие, а двама възрастни успяват!

 

 

С черната статистика може да продължаваме вечно. Въпросът е защо? Защо българинът посяга на живота си? Според психологическо проучване 90% от хората по целия свят са имали суицидни мисли. Много малко от тях обаче са правили опити да ги осъществят. Това е така, защото човешкият инстинкт за самосъхранение е по-силен от всеки друг рефлекс. При нас, българите, нима този инстинкт е притъпен?!

 

 

В бедност не се живее

 

 

Тези дни едно самоубийство потресе цяла България. 46-годишният Камен Славов от Антоновo се застреля в главата, след като уби собствената си дъщеричка и опита да умъртви съпругата си. Причина за жестоката драма – кредити. Само две седмици по-рано бивш полицай застреля жена си и се самоуби.

 

 

Липсата на пари и гладните гърла в семейството са сред най-честите причини българите да посягат на живота си. Но по-страшното в случая е, че държавата нехае. Години наред не се предприемат никакви мерки, за да се намали броят на самоубийствата в България.

 

 

Страната ни бавно започва да се превръща в гробница, сякаш се намираме в Зоната на здрача и всички сме прокълнати – да умрем от глад или да се самоубием?! Толкова ли слаба е волята на българина, че не може да се справи с трудностите или трудностите сеят смърт?

 

 

Друга статистика сочеше, че българите са най-черногледото племе, най-нещастната нация, най-бедните в Европа, най-застаряващата нация, най-мързеливите… по-по-най от всичко! Защо пък да не сме добри поне в едно нещо – в опитите за самоубийство?! А държавата нека гледа отстрани как ден след ден гражданите й виснат на бесилката, а полетата побеляват от надгробните плочи.

 

 

Стела Йорданова

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

5 thoughts on “Зловещо! Превръщат България в гробница за самоубийци”

  1. Българи ще продължават да се самоубиват докато не остане и един, който не е корумпиран, не е прост, не е нагъл, не е измамник, не е мошеник (в т.ч. майстор, политик, строителен предприемач или държавен чиновник с власт на гише), не е лентяй, не е престъпник… ей на туй му се вика естествен подбор – нормални хора в тази страна не могат да виреят (не държавата, а населението ни е прблема)

  2. Убийства, самоубийства… явно това целят управляващите , за които криза няма(от нашият джоб разбира се), да ни изтребят

  3. Нищо чудно,че сме в такова положение-ако остана в тая държава наистина ще се самоубия-жалко,че някои решават да останат

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си