Да разпънеш вагина на кръст – начин да шамаросаш обществото!

 

Художникът Аркадиуш Жабовски е ексцентрик. Като човек, който неволно е привлечен от скандалите, този път той ни сюрпризира с картина, на която е изобразена разпъната на кръст вагина. Необикновената творба може да се види в град Пловдив и според самия автор тя е напът да вдигне във въздуха Българската православна църква с гръм и трясък.

 

Преди да сте ни обявили за Сатана заради нескритата ни симпатия към Жабовски, държим да отбележим, че артистът няма нищо против Бог, а срещу църквата и дяволите в расо, които се возят в скъпи коли, носят маркови часовници и показват как те самите живеят против канона на Библията.

 

Жабовски е отличен познавач на Книгата на книгите. Посветил е 15 години от живота си за нейното изучаване. Бил готов да стане свещеник, но в един момент се отказал. Разбрал, че истината е изопачена и дори започнал да се съмнява, че Господ съществува. Преодолял тази криза и изведнъж усетил огромна празнота.

 

„Започнах да рисувам обикновени натюрморти, пейзажи и дойдох в България, защото в Полша няма слънце, а тук има. Майка ми е българка“, споделя художникът пред пловдивския сайт podtepeto.com.

 

Но преди няколко месеца, точно преди Нова година, Жабовски усетил, че вече е дошло времето да покаже истинско изкуство. Тогава ексцентрикът показа лицето на злото с памперс с кръв и бутилка със сперма. Обществото не го разбра и каза, че това не е изкуство, а „кошмар“. Никой не чу автора, когато той каза, че не е задължително изкуството да е красиво – важно е то да отвори очите на хората и да им покаже неприемливите неща, които вече ги имаме за съвсем нормални.

 

Скандалният артист твърди, че не се опитва да привлече внимание. Не иска слава и пари. Това е и причината картините му да са безбожно скъпи – той иска да е сигурен, че никой не може да си ги позволи.

 

Разочарован е от факта, че свещениците не помагат, не обединяват народа. Хората са в безизходица и църквата вместо да им вдъхва сили и надежда, гледа единствено как ”да монетизира дейността си”. Прибира парите на вярващите, а после плюе по Ванга и Дънов. А може би последните просто са били изпратени на земята от Бог с някаква висша мисия.

 

„Свещениците вървят срещу Господ. Опитайте се например да си представите, че Исус се вози в скъп Мерцедес. Не можете, нали?“, пита риторично Жабовски.

 

Чрез всички свои творби Аркадиуш се опитва да шамароса обществото, за да го събуди от дълбок зимен сън. Съвсем друг е въпросът, че трудно отваря очите на ония, които уютно са заспали, слушайки литургията на един от многото собственици на БМВ-та, Ролекси и палати.

 

Ани Милова 

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

3 thoughts on “Да разпънеш вагина на кръст – начин да шамаросаш обществото!”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си