Ето ги Дзен упражненията на Мадона и Дженифър Анистън

Чувствате се изморени и напрегнати?! Спокойно. Предлагаме Ви най- добрите терапии от източните Дзен практики, за да възвърнете душевния си покой, а и за да изгубите малко от излишните килограми. Бавните дисциплини, като Чи Кунг, Тай Чи, Тао Ин и йога Бикрам, увеличават живителните сили, моделират фигурата и поставят нервите на мястото им.

 

 

Много от звездните личности доказаха на практика ползите от тези упражнения. Хали Бери, например, се занимава с Тай Чи, докато Мадона и Гуинет Полтроу предпочитат йога Бикрам, а Дженифър Анистън се е отдала на Чи Кунг.

 

 

Ползи

 

 

Това е така, защото тези хилядолетни стилове се базират на пози, плавни упражнения и релаксиращи техники, които ти помагат да контролираш дишането, подобряват концентрацията, способстват загубата на килограми, помагат за бързото изхвърляне на токсини и успешно се борят със стреса.

 

 

Ефектът зависи от периодичността на заниманията и от постоянството Ви – всеки ден, дори и да разполагате с ограничено време за упражнения. За целта си изградете навик да ги изпълнявате, съобразен с начина Ви на живот и с конкретния здравословен проблем. Цялата програма не бива да Ви отнема прекалено много време, за да можете безпроблемно да я впишете в ежедневието си.

 

Програма

 

 

При избора на програма е най-добре да се консултирате със специалист по йогатерапия или с учител по йога. Специфичните пози, подбрани за лечението на конкретни заболявания, са още по-ефикасни, ако са съчетани в общ комплекс с други йога упражнения с разнообразие от пози, техники на дишане, отпускане и медитация.

Изберете за заниманията тихо място в добре проветрена стая без много мебели.

Носете свободни дрехи и поставете на пода постелка или одеяло от неплъзгаща се материя, за да ви бъде по- удобно. Когато изпълнявате пози, при които трябва да сте легнали, поставяйте сгънати одеяла под главата и гърба си. Избягвайте яркото осветление и се старайте да не ви разсейват или прекъсват.

 

 

Занимавайте се с йога по едно и също време преди закуска, обяд или вечеря. Ако това е невъзможно, изпълнявайте упражненията поне 1 час след лека закуска и 3,5 часа след основно хранене.

 

Лечение

 

 

Въпреки че елементарни неразположения (като болки в раменете) могат да изчезнат само с неколкоминутни всекидневни упражнения, за сериозните заболявания (например астма) са необходими по- дълготрайни занимания в течение на месеци. Но и непродължителните често водят до значителен положителен ефект.

 

 

Чрез йога позите (асани) се цели отпускане, укрепване и стимулиране на всяка част от тялото. Те обръщат особено внимание на гръбнака, който по време на упражненията се извива напред, назад и настрани и се завърта и в двете посоки. Позите влияят на ставите посредством разнообразни движения и спомагат за съхраняването на техните функции.

 

 

Техники за правилно дишане

 

 

Йога релаксацията обикновено се изпълнява, като се лежи неподвижно по гръб. Използва се концентриране на вниманието върху части от тялото, върху дишането или върху мисловни образи. Медитацията е техника, свързана с йога, която включва забавяне на мисловната дейност и стимулиране на съзнанието. Опитайте се да изпълните следните основни дихателни упражнения:

 

 

1. Легнете по гръб върху постелка.

2. Сведете поглед надолу към гръдния кош и затворете очи. Отпуснете се и усетете как дишането Ви се забавя.

3. Почувствайте как въздухът влиза и излиза от тялото ви. Обърнете внимание на промяната в температурата на въздуха и почувствайте как той прониква в тялото ви.

4. Заслушайте се в тихите звуци на собственото си дишане. Същевременно забележете различията между вдишване и издишване.

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си