Внимание! Бият ли децата ни в детските ясли? (ПОТРЕСАВАЩИ КЛИПОВЕ!)

 

Редакторска плесница

 

 

Обява в детска градина:

„Уважаеми родители, моля, не вярвайте на всичко, което разказва Вашето дете за детската градина! В замяна, ние ви обещаваме да не вярваме на всичко, което детето разказва за Вас!”

 

 

Знаете ли какво се случва с малчуганите ви, след като ги оставите на „сигурно място” в детските ясли? Случвало ли ви се е да си приберете детето със странни наранявания?

 

 

Да има видеонаблюдение в детските ясли, настояват стотици български майки. Те са обезпокоени от прекалено честите случаи на насинени деца, зачервени уши и оплаквания от самите им деца, че са бити от „лелките в градината”.

 

 

Често оправданията на педагогическия персонал е, че децата ви са твърде бурни и сами са се наранили. Или че не могат всяка секунда само с вашето момче да се занимават, тъй като е прекалено палаво. Щом е така и твърдят, че не те са наранили детето ви, защо са против поставянето на камери?! Ако казват истината, защо не желаят родителите сами да видят с очите си колко непослушно е детето им и как се самонаранява?! Може би не желаят да има видеонаблюдение, защото на камерите може да се види някой от следните недопустими кадри?!?

 

 

Детегледачка подмята близнаци като чували с картофи

 

 

Американско семейство наема детегледачка за двете си бебета – близнаци. Докато майката е на работа, бавачката би трябвало да се грижи за бебенцата. Съмнения карат майката да постави скрита камера и да наблюдава детегледачката.

 

 

С ужас вижда как жената подхвърля едно от бебета, тръшка на фотьойла, детето се търкулва по коремче, но бавачката не го вдига. В друг кадър се вижда как едно от бебета е оставено без надзор, то пада от възглавничката, на която е сложено и забива главичка в дивана. Има опасност да се задуши. Бавачката вижда, но не предприема нищо!

 

 

Бавачка бие и рита бебе

 

 

Отново скрита камера на американско семейство показва шокиращи кадри. Наетата детегледачка подритва и бие шамари на бебето. Накрая хваща една топка и я цели с нея главичката на бебето!

 

 

Бой в детска ясла

 

 

Скрита камера в италианска детска ясла пък показва как една от педагожките бие шамар след шамар на детенце, докато го храни.

 

 

У нас

 

 

Познавайки манталитета на българите, едва ли у нас детегледачките са по-добри от американските и италианските. Подобни случаи има и в България. Преди около 3 години, например, столична детска градина гръмна след съмнение на майка, че близнаците й са малтретирани. Майката заварва едно от децата си в следното състояние: цялата блуза на момченцето била в кървави петна, ухото било посинено, очевидно от дърпане, а ушната мида сцепена 3 мм и цялата в кръв.

 

 

Обяснението на учителките: Само е паднало, не знаем как

 

 

Във Фейсбук в групата „Знаем ли какво се случва в детските ясли” става ясно, че това не е единичен случай. Майките в България настояват да има видеоконтрол в детските ясли или градини, за да се спрат подобни издевателства.

 

 

А според вас трябва ли да има камери в детските заведения? Гласувайте в анкетата!

 

 

Стела Йорданова

 

 

 

 

 

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си