Безпощадно! „Господари на ефира” СМАЗАХА бТВ! (ВИДЕО)

 

Редакторска плесница

 

 

Безпощадна! Така може да се определи пресконференцията, която Магърдич Халваджиян даде по повод скандалите между “Глобал вижън” и bTV Media Grup. Продуцентът не пощади телевизията и разкри всичките й кирливи ризи, без да се притеснява, че е една от най-авторитетните медии.

 

 

Яка цензура, отказ за плащания, ревност и липса на всякаква колегиалност са само част от причините „Господари на ефира” и „Пълна лудница” да бъдат свалени от екран.

 

 

Цели репортажи спирани като „неудобни”

 

 

Най-потресаващото разкритие направи Магърдич Халваджиян, като заяви, че са спирани цели техни репортажи, за да не уронят престижа на Георги Първанов и президентството. Досега само под сурдинка се говореше, че бТВ се ползва с протекциите на експрезидента. За пръв път обаче някой си позволи публично да назове нещата с истинските им имена.

 

 

“Не ми се иска телевизия като bTV по всякакъв начин да налага цензура – не само на нас, но и на други продукции. Безумно е bTV да налага теми, гости, репортажи в предавания на външни продуценти, а после да ни искат висок рейтинг”, подчерта Магърдич Халваджиян.

 

 

Той даде азбучен пример за цензура – репортаж за болница “Свети Наум”. От „Господари на ефира” излъчиха скандал със закупена апаратура с парите на Българската коледа – под егидата на президента Георги Първанов. От бТВ счупили телефоните да им звънят с предупреждения такива материали повече да не се излъчват.

 

 

Друг пример Халваджиян посочи с репортажа за фалшив мамолог, нает от БНР. От бТВ отново имали проблем с излъчването на материала, тъй като не искали да си имат разправии с БНР. По този начин обаче от телевизията целенасочено удряли по гледаемостта на „Господарите”, като спират всеки техен опит за рейтингов репортаж.

 

 

Освен това, от телевизията на няколко пъти сменяли часовия пояс на излъчване на предаванията, които също било в ущърб на “Глобал вижън”.

 

 

Финалният удар, който нанесоха „Господарите” върху репутацията на бТВ, тотално ги срази. „Ще съдим телевизията”, зарече се Магърдич Халваджиян.

 

 

 

И отговорът на бТВ не закъсня:

 

 

”Би Ти Ви не само че не е спирала от излъчване нито едно издание на ”Господари на ефира”, но и активно е подавала сигнали към екипа му, за да подпомогне работата на колегите в посока на обективността в съдържанието.

 

 

Във всички цитирани на пресконференцията случаи телевизията не е упражнявала цензура, а е подавала сигнал към екипа, единствено по молба на съответната засегната страна да изрази и своята гледна точка, а в голяма част от цитираните случаи засегната страна не е успяла да се свърже с продуцента.

 

 

Единствено търговската тайна не ни позволява да разгласим цената, която Би Ти Ви плащаше на ”Господари на ефира” и ”Пълна лудница” в продължение на близо 3 години. При такова съотношение на цена, трайно намаляващ рейтингов резултат и нежелание за спазване на договора от страна на продуцента, сме категорични, че Би Ти Ви даде достатъчно дълъг толеранс на продукциите”, твърдят от медията

 

 

Нещо повече – според бТВ веднага след това последвали опити от страна на ”Глобъл вижън” за постигане на споразумение и възобновяване на договора, но бТВ е категорична, че не може да продължи съвместна работа с продуцента при условията в настоящия договор.

 

Стела Йорданова

 

 

 

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си